woensdag 15 mei 2013

Frisse Erwtensoep.

Hallo! Bij erwtensoep denken wij Hollanders al snel aan snert, een echte winterse hap. Vanaf nu niet meer! Deze vegetarische erwtensoep wordt gemaakt van doperwten en frisse munt. Het is super simpel en snel om deze soep te maken. Heerlijk om te eten als lunch of op een warme zomeravond.












Ingrediënten:
- 250g doperwten (diepvries)
- 1 grote aardappel (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- een halve liter groentebouillon
- een paar takjes verse munt
- 1 stengel bleekselderij (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 50ml slagroom
- 1 klont boter
- olijfolie
- 75g ciabatta (in kleine stukjes)
- 30g feta
- zout en peper

Klaarzetten:
Zet een grote pan op laag vuur, een grill-pan op normaal vuur en breng de groentebouillon aan de kook in een steelpan.

Aan de slag:
- Doe een scheut olijfolie en het klontje boter in de grote pan. Doe de ui en bleekselderij in de pan. Voeg wat water toe en doe de deksel op de pan. Kook voor ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de aardappelstukjes toe aan de groentebouillon, voeg hierna de helft van de muntblaadjes toe. 
- Voeg de bevroren erwten toe aan de grote pan en laat voor 1 minuut koken. Giet de bouillon ook in deze pan en breng het geheel aan de kook.
- Roer de slagroom door de soep en laat het nog 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde soep te maken.
- Voor de croutons: meng de stukjes ciabatta met een scheut olijfolie en doe het mengsel in de hete grill-pan. Haal de pan van het vuur zodra de broodstukjes knapperig en goudbruin zijn. 
- Proef de soep en breng op smaak met wat zout en peper. Schenk de soep in kommetjes. Kruimel de feta en de croutons over de soep. Garneer met de overgebleven muntblaadjes

Enjoy. x



Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten