dinsdag 28 mei 2013

Mijn makkelijke Minestronesoep.


Hallo! Soep is iets wat ik heel vaak eet. Als lunch, als voorgerecht of als avondeten, het maakt voor mij niks uit, ik vind het heerlijk. Soms eet ik het zelfs twee keer op een dag. Ik moet eerlijk toegeven, ik rijk vaak naar een kant en klare soep uit de supermarkt. Lekker makkelijk. Er bestaan ontzettend veel verschillende soepen. De minestronesoep is een typische maaltijdsoep; de soep is erg vullend, gezond en bovenal heel erg lekker! 

Heb je niet alle ingrediënten in huis? Geen probleem! De minestronesoep is van origine een soort 'restjes-soep'. Voeg dus vooral groente toe die je nog in de koelkast hebt, zo zet je elke keer een net iets andere soep op tafel.

Ingrediënten:
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 wortel (in plakjes)
- 1 (rode) paprika (in reepjes)
- 1 stengel bleekselderij (fijn gesneden)
- 150 g verse spinazie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 (rundvlees) bouillon blokje
- 1,5 liter kokend water
- 300g mager runder gehakt
- een handje vermicelli
- een scheutje olijfolie

Aan de slag:
Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en doe daar de ui en knoflook bij. Laat dit in ongeveer 3 minuten zacht worden en doe de tomatenpuree in de pan. Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe, bak alles aan. Doe na 1 minuut de tomatenblokjes, het bouillon blokje en het water erbij en breng het geheel aan de kook. Als de soep kookt kan je het gehakt toevoegen. Ik trek het gehakt meestal uit elkaar en doe het dan in de pan. Je krijgt dan een soort gehakt-slierten in je soep. Je kan natuurlijk ook balletjes draaien van het gehakt. 
Laat de soep 20 minuten koken, voordat je de vermicelli toevoegt. Na 5 minuten kan je de spinazie toevoegen. Laat het nog een paar minuten koken en breng het dan op smaak met peper en zout. Als je het lekker vind kan je voor het serveren nog wat verse kruiden over je soep strooien.

Enjoy! x


Tip: Om een vegetarische minestronesoep te maken gebruik je een groente bouilion blokje en vervang je het gehakt door omelet-reepjes.




Follow my blog with Bloglovin

zondag 26 mei 2013

Zonnige deuntjes van Sunday Sun.


Goedemorgen! Na de afgelopen weken zijn we allemaal wel toe aan wat zonnestralen! Gister had ik een zomers jurkje aangetrokken, met het idee dat de zon dan vanzelf wel zou komen. En het heeft succes gehad! Bij ons is het de hele dag droog gebleven en ook de zon kwam af en toe nog even gedag zeggen. Ik heb zelfs mijn zonnebril opgehad. Misschien een beetje té enthousiast? Helaas is buienradar niet heel positief over het weer van de komende week. Gelukkig kan je altijd doen alsof de zon schijnt en met de muziek van Sunday Sun wordt dit wel heel makkelijk. De naam van de band spreekt eigenlijk al voor zichzelf, deze jongens maken zonnige deuntjes.





Sunday Sun bestaat uit vier jonge mannen: Wouter Rentema (drums/zang), Jan Teertstra (basgitaar/zang), Yoshi Breen (gitaar/zang) en Koen-Willem Toering (gitaar/zang). Hun poppy-sound is onder andere geïnspireerd door The Beatles en The Beach Boys. Eind 2012 heeft de band 3 EP's uitgebracht, vol met zonnige deuntjes. De box set met alle drie de cd's is op hun site te bestellen, maar je kan de EP's ook los downloaden via iTunes. Of je nu met een wijntje in je hand van de zon zit te genieten of onderweg bent naar het strand, de liedjes zullen spontaan een lach op je gezicht toveren. Ook om  de aanhoudende winterblues te bestrijden kan je de muziek van Sunday Sun goed inzetten. Sluit dan gewoon even je ogen, geef een draai aan de volumeknop en je waant je zo op een zonnig festival.






Enjoy! x



Follow my blog with Bloglovin

vrijdag 24 mei 2013

Chocolade Truffels met zachte slagroom vulling.



Hallo! Chocolade truffels maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dit receptje zal bewijzen dat dit helemaal niet het geval is. Binnen een handomdraai heb je deze heerlijke chocolade truffels met een zachte slagroomvulling op tafel.


Ingrediënten:
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 125 g poedersuiker
- 75 ml slagroom
- 1 el vanillesuiker
- 200 g pure chocolade
- 50 g cacaopoeder
- 50 g hagelslag

Klaarzetten:
- Een bakplaatje bekleed met plastic-folie.
- Cocktailprikkertjes

Aan de slag:
Doe de boter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in een kom en roer dit tot en romig geheel. Maak met twee lepeltjes bolletjes van ongeveer gelijke grote op het bakplaatje. Steek in elk bolletje een cocktailprikkertje en plaats het bakplaatje in de vriezer (voor ongeveer een uur).
Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de bolletjes in de warme chocolade en haal ze daarna door het cacaopoeder of door de hagelslag.
Laat de chocolade hard worden en haal de prikkertjes uit de bolletjes.

Enjoy! x




Follow my blog with Bloglovin

woensdag 22 mei 2013

Cirkel Groente Taart.

Hallo! Voor de Vegetarische Woensdag heb ik vandaag een hartige taart gebakken. Is het geen plaatje? De rand van de taart heeft qua smaak veel weg van een stokbroodje met kruidenkaas, terwijl het hart een combinatie is van de heerlijke smaken van de verschillende groenten. Hij ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is super simpel. En door zijn speciale vorm zal de Cirkel Groente Taart zeker een blikvanger zijn op je eettafel!
Voorbereiden:
Verwarm de oven tot 180°C.
Vet een springvorm in met boter.
Schil de courgette, aubergine en wortel met een dunschiller in plakken.

Aan de slag:
Deeg
- 285 g bloem
- 140 g boter
- 130 g kruidenkaas
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 5 tl koud water
- 1,5 el azijn
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg, ingepakt in plasticfolie ± één uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Roomkaascrème
- 200 g roomkaas
- 2 eidooiers
- 4 takjes dragon (geplukt en gehakt)
- een scheutje olijfolie
Doe de roomkaas samen met de eidooiers in een kom, meng dit samen met de dragon en de olijfolie tot een smeuïge massa. Smeer de creme over de bodem.
Groentevulling
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 wortel
Druk de groente-plakken op hun zijkant in de bodem. Door de courgette, aubergine en wortel af te wisselen ontstaat er een cirkelpatroon. Besprenkel de taart met een beetje olijfolie en bak voor ± 35 minuten in de oven.

Enjoy! x


dinsdag 21 mei 2013

Blauwe Bessen Blondies met Witte Chocolade.


Hallo! Wie houdt er nou niet van een lekkere chocolade brownie? Ik ben er in ieder geval dol op! Maar de blonde variant is nog niet zo populair als haar donkerdere broertje. Een blondie bevat geen cacao en geen donkere chocolade, waardoor zij een stuk lichter is. Deze blondie heeft door de blauwe bessen en citroenrasp in combinatie met de witte chocolade een heerlijke fris-zoete smaak. Laten we eens kijken of het waar is wat ze zeggen. Do blondes have more fun?

Ingrediënten:
- 150g boter (op kamer temperatuur)
- 70g suiker
- 70g licht bruine basterd suiker
- 2 eieren
- 170g bloem
- 100g blauwe bessen
- 50g witte chocolade
- 1 citroen
- een scheutje vanille extract
- een snufje bakpoeder
- een snufje zout

Voorbereiding:
Zet de oven op 180°C.
Schaaf de schil van de citroen.
Hak de chocolade in stukjes.

Aan de slag:
Klop de boter samen met alle suiker in een kom luchtig. Voeg het schaafsel van de citroenschil en het vanille extract toe. Voeg al kloppend, één voor één, de eieren toe. Roer de bloem, het zout en de bakpoeder door het mengsel. Als alles goed gemengd is kan je de blauwe bessen en de chocolade stukjes toevoegen. Doe dit voorzichtig, het is zonde als de bessen kapot gaan! 
Doe het blondie-beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm en zet het in de oven. Haal de bakvorm na 40 minuten uit de oven, controleer eerst met een breinaald of de blondie gaar is. Nadat de blondie is afgekoeld kan je hem in twaalf stukken snijden en serveren.

Enjoy! x




zondag 19 mei 2013

Ontbijt: Eat Natural met noten en zaden.

Hallo! Vroeger begon ik de dag altijd met een boterham met pindakaas, yum! Maar de laatste jaren kon ik 's ochtends vroeg geen boterham meer door mijn keel krijgen. Niet ontbijten is geen optie, ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hele hoop alternatieven voor de saaie boterham. 
Ik heb verschillende smaken drinkontbijt en verschillende soorten kellogg's geprobeerd, bijna allemaal super lekker. Het probleem was alleen dat geen van alle een voldoende gevuld gevoel gaven. Binnen een paar uur had ik alweer honger. Soms was het zelfs zo erg dat ik nog geen 45 minuten later alweer naar het pakje sultana's in mijn tas greep. En die pakjes zijn er niet op vooruit gegaan, nu er nog maar twee koekjes in zitten.

In de winter bestaat mijn ontbijt eigenlijk altijd uit havermout pap met blauwe bessen en een kopje groene thee met citroen smaak. Soms varieer ik een klein beetje en vervang ik de blauwe bessen door een beetje kaneel en honing. Het fijne aan havermout is dat het heerlijk is van smaak en het vult ook nog eens erg goed. 



Op warme dagen gaat mijn voorkeur uit naar een koud ontbijt. Ik meng een lepeltje jam of honing door mijn kwark en doe daar wat muesli doorheen. Sommige muesli soorten hebben een duffe smaak en dat is toch jammer. Een tijdje geleden kwam ik deze muesli-achtige mix van Eat Natural tegen in de supermarkt. De muesli is een mix van zonnebloemzaden, pompoenzaden en lijnzaad met geroosterde roggekruimels, gepofte rijst, volkoren haver, kokosnootschaafsel, amandelen en hazelnoten. Geen duffe smaak! Deze natuurlijke ontbijtgranen zijn super gezond en heerlijk voor door de yoghurt. Het enige minpuntje is dat hij niet overal te koop is. Een goed alternatief op de Eat Natural ontbijtgranen zijn de mixen van Dorset Cereals

woensdag 15 mei 2013

Frisse Erwtensoep.

Hallo! Bij erwtensoep denken wij Hollanders al snel aan snert, een echte winterse hap. Vanaf nu niet meer! Deze vegetarische erwtensoep wordt gemaakt van doperwten en frisse munt. Het is super simpel en snel om deze soep te maken. Heerlijk om te eten als lunch of op een warme zomeravond.












Ingrediënten:
- 250g doperwten (diepvries)
- 1 grote aardappel (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- een halve liter groentebouillon
- een paar takjes verse munt
- 1 stengel bleekselderij (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 50ml slagroom
- 1 klont boter
- olijfolie
- 75g ciabatta (in kleine stukjes)
- 30g feta
- zout en peper

Klaarzetten:
Zet een grote pan op laag vuur, een grill-pan op normaal vuur en breng de groentebouillon aan de kook in een steelpan.

Aan de slag:
- Doe een scheut olijfolie en het klontje boter in de grote pan. Doe de ui en bleekselderij in de pan. Voeg wat water toe en doe de deksel op de pan. Kook voor ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de aardappelstukjes toe aan de groentebouillon, voeg hierna de helft van de muntblaadjes toe. 
- Voeg de bevroren erwten toe aan de grote pan en laat voor 1 minuut koken. Giet de bouillon ook in deze pan en breng het geheel aan de kook.
- Roer de slagroom door de soep en laat het nog 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde soep te maken.
- Voor de croutons: meng de stukjes ciabatta met een scheut olijfolie en doe het mengsel in de hete grill-pan. Haal de pan van het vuur zodra de broodstukjes knapperig en goudbruin zijn. 
- Proef de soep en breng op smaak met wat zout en peper. Schenk de soep in kommetjes. Kruimel de feta en de croutons over de soep. Garneer met de overgebleven muntblaadjes

Enjoy. x



Follow my blog with Bloglovin

zondag 12 mei 2013

Exotische Spinazie Smoothie.


Hallo! Elke dag voldoende groente en fruit eten, we weten allemaal dat het moet. Maar ik spreek vast niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik hier soms best wat moeite mee heb. Oplossing: voeg wat spinazie toe aan een fruit-smoothie! Door de spinazie samen met exotisch fruit te mengen tot een zacht groen drankje krijg je ongemerkt een heleboel vitamines binnen. Experimenteer met verschillende soorten fruit en je hebt elke keer weer een verassend lekkere vitamine-boost. Door extra vezels (bijv. in de vorm van lijnzaad) toe te voegen heb je langer een verzadigd gevoel. Een perfecte  healthy snack. 
Op het moment is mijn favoriet deze Exotische Spinazie Smoothie.




Wat je nodig hebt:
- 75 g rauwe spinazie (± twee volle handen)
- 175 g perzik
- 175 g ananas
- een halve banaan (diepgevroren)
- 1 eetlepel lijnzaad
- 200 ml melk
- blender

Aan de slag:
Doe alle ingrediënten in de blender. Laat de blender zijn werk doen, zodat er een gladde smoothie ontstaat.
Enjoy! x


Tip: Gebruik diepgevroren fruit. Je smoothie is dan meteen koud en klaar om te drinken!



Follow my blog with Bloglovin

zaterdag 11 mei 2013

Iced Caffè Mocha.

Goedemorgen! Ik ben groot fan van koffie, zowel de warme als de koude variant slurp ik met genot naar binnen. Toen ik vorig jaar op vakantie was in Engeland ben ik verliefd geworden op deze heerlijke koffie met een hint van chocolade; de caffè Mocha. Nu de lente eindelijk echt is begonnen - ZON - gaat mijn voorkeur uit naar de koude variant van dit heerlijke oppeppertje.


Wat je nodig hebt:
- 2 kopjes espresso
- 250 ml melk
- 15 ijsklontjes
- 3 theelepeltjes cacao
- 1 zakje vanille suiker
- scheutje kokend water
- slagroom
- blender


Aan de slag:
Zet eerste de espresso, deze kan je bij voorkeur alvast laten afkoelen in de koelkast voordat je verder gaat met de rest. Ik maak altijd zelf mijn chocolade siroop, dit is heel eenvoudig. Doe de cacao en vanille suiker in een glas, doe daar een scheutje warm water bij. Goed roeren tot het een gladde massa is en je hebt je eigen siroop. Doe de ijsklontjes, de koffie, de melk en je chocolade siroop in de blender. Ik doe altijd de ijsklontjes onderop, zodat deze beter gemalen worden. Blender aan en mengen maar.
Je kan je koude drankje nu in glazen schenken en als je het lekker vind nog wat slagroom er overheen doen. Enjoy! x


De beste Iced Caffè Mocha.


Follow my blog with Bloglovin